U SPLITU 37

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 94 novooboljelih

23.08.2020 u 12:26

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska županija danas broji 94 novozaražene osobe, 1254 osoba je u samoizolaciji, na bolničkom je liječenju 23 ljudi, dok se u karanteni nalazi njih četvero, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 759 obrađenih testova danas su 94 novooboljele osoba pozitivne na COVID infekciju. Iz Splita je njih 37, Imotskog devet, Podbablja i Makarske po pet, Hvara četiri, Sinja i Supetra po tri, Runovića, Zmijavaca, Kaštela, Trilja, Podstrane, Klisa i Otoka po dva, te po jedna osoba u Cisti Provo, Lovreću, Prološcu, Starom Gradu, Jelsi, Trogiru, Segetu, Solinu,Vrgorcu, Baškoj Vodi, Tučepima, Hrvacama ,Šestanovcu i Dugom Ratu.

'Od 94 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 28 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1254 osobe nalaze se u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 23 COVID pozitivne osobe, dvije se osobe nalaze na respiratoru, a u karanteni su četiri osobe', istaknuto je u priopćenju.