PUKNUĆE GUME UZROKOVALO NESREĆU?

U slijetanju kombija poginuo 19-godišnji mladić

07.09.2010 u 20:06

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se danas u 17.45 sati dogodila na 233 kilometru autoceste A3 poginuo je 19-godišnji mladić iz Srbije

Samo dan nakon tragične nesreće u kojoj je život izgubila 11-godišnja djevojčica iz Rijeke, ista je autocesta, tek osam kilometara dalje od mjesta jučerašnje nesreće, ponovno uzela jedan mladi život.

Nesreća se dogodila na južnoj kolničkoj traci kod Sredanaca, nedaleko od Slavonskog Broda. Prema još nepotvrđenim informacijama, kombi bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka sletio je s ceste zbog puknuća gume. Vozač, koji u nesreći nije ozlijeđen, tvrdi da je zbog puknute gume izgubio kontrolu nad vozilom, a njegove tvrdnje djelomično potvrđuju i tragovi gume na asfaltu, no službenu potvrdu ipak će dati sudac istrage.

Pri slijetanju kombija, na mjestu je poginuo 19-godišnji A.G., a ozlijeđeno je još četvero putnika koji su vozilom Hitne pomoći odmah prebačeni u bolnicu u Slavonskom Brodu.

Za vrijeme dok je su na mjestu nesreće bili Hitna pomoć i vatrogasci, južni trak autoceste Zagreb - Lipovac bio je zatvoren za promet, koji je ponovno uspostavljen u 18 sati i 20 minuta.