pomoć stradalima

U skladište SNV-a predana humanitarna pomoć u sklopu akcije "Banija je naša kuća"

30.01.2021 u 19:02

Bionic
Reading

U sklopu akcije Srpskog narodnog vijeća "Banija je naša kuća", članovi SDSS-a i SNV-a uručili su u subotu humanitarnu pomoć za potresom stradale stanovnike Sisačko-moslavačke županije

SDSS-ovi načelnici dalmatinskih općina Kistanje, Ervenik i Biskupija, zamjenik šibensko-kninskog župana Ognjen Vukmirović i saborska zastupnica Anja Šimpraga u centralno skladište SNV-a predali su građevinski materijal, krevete i higijenske potrepštine za potresom pogođeno stanovništvo, stoji u priopćenju iz SNV-a.

Šimpraga je ispred Vijeća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije istaknula da je ta županija, kao i općine i gradovi na njenom području, od samog početka uključena u humanitarnu akciju “Banija je naša kuća”.

"SNV će s koordinatorima koji su na terenu i poznaju žurne potrebe ljudi reagirati i dopremiti im sve potrebno", poručila je Šimpraga.

Načelnik općine Ervenik Predrag Burza istaknuo je da od prvog dana od razornog potresa, na potrebe građana s tog područja, promptno odgovaraju donacijama.

Načelnik općine Vrginmost Milan Vrga zahvalio se predstavnicima srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije, kao i načelnicima triju općina te istaknuo da je u ovom trenutku, najpotrebniji građevinski materijal koji može služiti ljudima za brzu obnovu kuća, kao i gospodarskih objekata.

"Veliki dio obnove Banije, kao i općina Vrginmost i Topusko se donacijama u ovom trenutku pokrivaju preko SNV-og centralnog skladišta u Vrginmostu. Što se tiče same općine Vrginmost, šteta se od potresa procjenjuje na oko 100 do 150 objekata, od toga je 20 s crvenom oznakom, a 70 posto ih ima žutu", istaknuo je.

SNV je u petak podijelio kontejnere u Luščanima, Begovićima, Donjoj Bačugi, te Velikom Šušnjaru i Moštanici. Prije toga, SNV-ove radne grupe opremale su sanitarnim čvorovima kontejnere koji su u prvom naletu, par dana nakon potresa, dostavljeni unesrećenima kada je glavni prioritet bio krov nad glavom, stoji u priopćenju.