SUBOTA, CENTAR GRADA

U Sisku se priprema fešta obrtništva s besplatnim autohtonim jelima za posjetitelje

25.04.2019 u 14:38

Bionic
Reading

Kako bi promocijom obrtništva zaustavili pad broja obrtničkih radionica, kojih je na sisačkom području sada 864, članovi Udruženja obrtnika iz Siska u subotu, 27. travnja u središtu grada organiziraju veliku cjelodnevnu sajamsko-gastronomsku manifestaciju.

Njima će se solidarno priključiti udruženja obrtnika iz cijele zemlje, čiji će predstavnici na izložbeno-prodajnom Obrtničkom sajmu predstaviti svoje proizvode i usluge, dok će u sklopu priredbe Street Food Festival pripremati autohtona jela svog kraja.

Priredbu će iskoristiti članovi sisačkog Ceha frizera i kozmetičara za humanitarnu akciju "Ošišaj se za čas i doniraj za KAS". Naime, dobrovoljni prilozi brijačko-frizarskih usluga obrtnici će donirati Udruzi za terapijsko jahanje KAS.

"Lani smo u povodu 180. godišnjice obrtništva u Sisku organizirali sličnu, ali mnogo skromniju priredbu. Zahvaljujući velikom odazivu kolega iz cijele zemlje subotnja će manifestacija biti jedna od najvećih te vrste u zemlji. Na 25 štandova će udruženja iz gotovo svih hrvatskih županija pripremati autohtone specijalitete i besplatno ih dijeliti posjetiteljima. Očekujemo da će biti pripremljeno oko 5.000 porcija, pa pozivamo naše sugrađane i goste da posjete priredbu", najavila je predsjednica Udruženja obrtnika Ivanka Čačić.

  • +10
26. osječki proljetni sajam i 20. obrtnički sajam Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

U kulturno zabavnom programu nastupit će ženska klapa Lađarice, Pop-rock škola, Sportski plesni klub Top Step, Plesni studio Elina i drugi. Sajam će biti otvoren u subotu od 10 sati, svečano otvorenje priredbe je u 15 sati kada počinje i priprema hrane na štandovima. Priredba će trajati do 18 sati, a završit će koncertom rokera "Opća opasnost" od 21 sat.

Organizatori su na konferenciji za novinare zahvalili i sponzorima, bez kojih organizacija tako velike priredbe ne bi bila moguća. To su OTP banka, INA, Sisačko-moslavačka županija i drugi. Ujedno su najavili kako će manifestacija postati tradicionalna.