SASTALO SE PREDSJEDNIŠTVO

U SDP-u razmišljaju o stvaranju velike lijeve koalicije

21.01.2015 u 20:57

Bionic
Reading

Prvi put nakon predsjedničkih izbora, na Iblerovu trgu okupilo se Predsjedništvo SDP-a. Dvije suprotstavljene strane u SDP-u, pa i u Predsjedništvu zaključile su da je za poraz Ive Josipovića kriv njegov izborni stožer. Zna se tko je kreirao predizborne poruke, tko ga je pripremao za javne nastupe, dakle dio koji je za to dobio dobru plaću - zakazao je, rekao je Željko Jovanović

Davor Bernardić smatra da je stranka iz Josipovićeve kampanje izišla koheziranija i spremna za izbore.

Potpredsjednik stranke Zlatko Komadina je izrazio i nezadovoljstvo sa stanjem u stranci.

'U mojoj stranci ima zbivanja kojima nisam zadovoljan. Kada smo skupa o tome ne razgovaramo, a onda anonimni izvori o tome govore u medijima. Vjerujem da će tako biti i dalje', rekao je Komadina i dodao da mu smeta što SDP gubi važne ljude i što ih se prelako odriče. Također, nije zadovoljan odnosima u stranci, a ne sviđa mu se ni način komuniciranja.

Predsjedništvo SDP-a raspravljalo je o proširenju Kukuriku koalicije. Komadina smatra da u koaliciju treba uključiti manje stranke koje ne prelaze izborni prag.

'Koalicije neće biti s ORaH-om i Živim zidom za koje je sasvim jasno da će izborni prag prijeći i samostalno. To se vidi iz aviona'. Kao potencijalne partnere vidi Čačićeve Reformiste i Hrvatske laburiste.

Za IDS još nije siguran jer čelnici IDS-a još uvijek nisu odlučili hoće li ostati u Kukuriku koaliciji, prenosi N1 televizija.