OBNOVA VOZNOG PARKA

U Sabor, Vladu i ministarstva stiže 1500 novih automobila

Bionic
Reading

Država u najam putem operativnog leasinga uzima 1581 vozilo, objavio je ovoga tjedna Državni ured za središnju javnu nabavu. Prema okvirnom sporazumu javnog natječaja iz ožujka 2013, u idućih pet godina za te automobile iz državnog proračuna potrošit će se 271.156.904 kuna

Najviše vozila će dobiti MUP (1009 vozila) koji u ožujku vraća 479 auta u najam uzetih 2010. godine. Vozila bi trebala biti isporučena do kraja ožujka, i to 1423 automobila iz VW grupacije (Škoda, Volkswagen, Audi), 102 Opela, 56 Fiata. Gotovo sva ministarstva nabavljaju po jedan, a Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade čak devet Audija A6 3,0 TDI quattro S-tronic, piše Večernji.hr

Iz Vlade napominju da se radi o staroj javnoj nabavi od 14. 3. 2013. godine za koju je počela sukcesivna isporuka koja će se realizirati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Ističu da su u ovom postupku ostvarene i uštede u odnosu na prethodnu javnu nabavu koju je također proveo Državni ured za središnju javnu nabavu (2010. godine). Tako je primjerice za 690 vozila nabavljenih za potrebe MUP-a postignuta ušteda od 2,1 milijun eura, a radi se o vozilima koja će biti isporučena s dodatnom vrijednosti koja obuhvaća komunikacijsku opremu, dodatna jamstva na tu opremu, ali i gdje je ponuđeno vozilo poboljšanih karakteristika i dimenzija (novi modeli) .

U bitnom su umanjeni i zahtjevi korisnika te se tako za ministre umjesto vozila najviše klase nabavljaju vozila gornje srednje klase, a za zamjenike ministara umjesto vozila gornje srednje klase, nabavljaju se vozila srednje klase.