dhmz

U prvom dijelu dana moguća kiša, poslijepodne postupno razvedravanje; najviša temperatura do 22 °C

30.03.2021 u 07:17

Bionic
Reading

U sjevernim kopnenim područjima u prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše ili poneki kratkotrajni pljusak, osobito u Slavoniji. Poslijepodne postupno razvedravanje, najprije na zapadu, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Na Jadranu te u područjima uz Jadran većinom sunčano, ujutro moguće s maglom na sjevernom Jadranu i u gorju.

Vjetar uglavnom slab, u gorju ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena, mjestimice i jaka bura, sredinom dana i poslijepodne prolazno sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22 stupnjeva Celzijeva, ponegdje na istoku te u gorju malo niža.

HAK: Na većini cesta promet bez posebnih ograničenja

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja osim na dionicama gdje su u tijeku radovi, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na zagrebačkoj obilaznici se zbog prometne nesreće na kraku 13 čvora Jankomir prema Bregani vozi uz ograničenje brzine 80 km/h. Isto ograničenje je i zbog prometna nesreća na 24.+800 km između čvorova Buzin i Lučko prema Bregani.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na izlazu iz zemlje se u teretnom prometu čeka sat vremena na Macelju, a do pola sata na Bregani.

1. travnja katamaran na liniji Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Martinšćica-Cres-Rijeka će iznimno pristati u luku Unije, a 5. travnja će ploviti kao nedjeljom.