SUKOB S POLICIJOM

U prosvjedima protiv Formule 1 poginuo muškarac

21.04.2012 u 21:22

Bionic
Reading

Šijitska oporba u Bahreinu objavila je u subotu da je jedan muškarac pronađen mrtav na mjestu 'divljački ugušenog' prosvjeda, nedaleko piste autodroma Šahir, dan prije nedjeljne utrke svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Bahreina

Sukobi prosvjednika i interventnih policijskih snaga odvijali su se u tijekom noći u šijitskim selima nedaleko autodroma.

To je prva žrtva prosvjeda povezanih s Formulom 1, a režimskoj represiji protiv narodne pobune koja je počela u veljači 2011. poginulo je više desetaka ljudi.

Više desetaka prosvjednika okupilo se u subotu krajem dana blizu šijtskog sela Daraz, 10 km udaljenog od staze Šahira skandirajući slogane protiv režima.

Više desetaka osoba prosvjedovalo je na ulazu u sela smještena nekoliko kilometara od autodroma, 20-ak kilometara od glavnog grada Maname.

U subotu ujutro je Vefak, vodeća šijitska oporbena stranka objavila da je pronađeno tijelo 'mučenika Salaha Abasa' blizu sela Šakura, gdje su snage reda 'divljački' ugušile prosvjede protiv sunitske dinastije koja vodi zemlju. Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je smrt Salaha Abasa.