prozvali župana anušića

U prepucavanje oko osječkih komaraca uključio se i Domovinski pokret; Vučemilović: Građani u karanteni ne zbog korone, nego najezde

25.08.2020 u 13:50

Bionic
Reading

Zastupnica Domovinskog pokreta u Saboru Vesna Vučemilović ustvrdila je u utorak da odgovornost zbog invazije komaraca u Osječko-baranjskoj županiji snose grad Osijek i županija, založivši se za tretiranje komaraca iz zraka kao jedno učinkovito rješenje

"Prepucavanje župana Ivana Anušića s osječkom Gradskom upravom je sve samo ne odgovorno ponašanje političara koji bi građanima trebali rješavati probleme, a ne ih dodatno stvarati", rekla je Vučemilović na konferenciji za novinare ispred sjedišta županije u Osijeku.

Ustvrdila je kako je svima poznato da je tretiranje komaraca u nadležnosti jedinica lokalnih uprava i samouprava, te da im je to i zakonska obveza.

"Invazija komaraca je u Osijeku, ali i u Valpovu, Našicama, Antunovcu, a o Baranji da i ne govorimo", rekla je Vučemilović, zaključivši da odgovornost nije samo na gradu Osijeku, već i na županiji i županu koji upire prstom u druge umjesto da se prihvati posla. Primijetila je da su građani Osječko-baranjske županije u karanteni, ali ne zbog koronavirusa već zbog komaraca.

Vučemilović smatra da rješenje problema nije u tretiranje komaraca sa zemlje, što to radi osječka gradska Uprava već se problem može riješiti jedino aviotretmanima iz zraka.

"Građanima je svejedno u čijoj nadležnosti i zakonskoj obvezi je borba protiv komaraca, oni žele da se problem riješi", poručila je Vučemilović, upitavši što županija čeka sada ako je lani pomogla.

Ako je rješavanje ovog problema u domeni lokalnih vlasti onda netko treba snositi i odgovornost zbog toga što se nije ništa napravilo zaključila je.

Pozvala je župana da se problem na razini županije riješi aviotretiranjem koje je učinkovito.

Za župana je rekla da je u izobrnoj kampanji obećavao sigurnost stanovnicima Osječko-baranjske županije, a sada je očigledno da ih ne može zaštiti ni od komaraca.