SLAVLJE NA GRANICI

U ponoć skidanje natpisa na Bregani

30.06.2013 u 22:40

Bionic
Reading

Nešto prije ponoći na graničnom prijelazu Bregana bit će propušteno zadnje vozilo iż Slovenije u Hrvatsku. Točno u ponoć ministar financija Slavko Linić skinut će ploču s natpisom Carina, a svečanost će se održati i na graničnom prijelazu Bajakovo...

Povodom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, na graničnom graničnom prijelazu Bregana u 23 sata počinje prigodno druženje uz orkestar Nacionalne porezne i carinske administracije Mađarske.

10 minuta do ponoći bit će propušteno i zadnje vozilo iż Slovenije u Hrvatskoj, a točno u ponoć, ministar financija Slavko Linić skinut će ploču Carinska uprava Republike Hrvatske. Službenici Carinske uprave i Granične policije podići će zastavu Hrvatske i Europske unije, a potom slijedi i propuštanje prvog vozila koje ulazi u Hrvatsku te prigodni vatromet.

Svečanost je organizirana i na graničnom prijelazu Bajakovo, gdje će glavni ravnatelj policije Vlado Dominić 15 sekundi iza ponoći otkriti ploču Europske unije, a uslijedit će podizanje stijega Europske unije te paljenje propisanih znakova i signalizacije na graničnom prijelazu za označavanje posebnih traka.

15 minuta iza ponoći bit će propušteno prvo vozilo u Hrvatsku, novu, 28. članicu Europske unije.