jedna osoba u redu

U ponedjeljak kreće javni prijevoz u Hrvatskoj, evo kako će se voziti u autobusima ZET-a

25.04.2020 u 20:17

Bionic
Reading

S nestrpljenjem se iščekuje ponedjeljak kada se vraća javni gradski prijevoz, dio uslužnih djelatnosti, otvaraju se knjižare i knjižnice. No, neki obrtnici, ali i ugostitelji, koji na red dolaze 11. svibnja, još računaju hoće li im se isplatiti poslovanje uz neizvjestan prihod i troškove koje donose propisane mjere zaštite.

Od ponedjeljka u javni gradski prijevoz preporučuje se ulaziti s maskama. U svakom redu trebala bi sjediti jedna osoba, a kontrolori će putnike podsjećati na razmak, piše HRT.

U Zagrebu vozit će dio autobusa, a postupno će se uvoditi i tramvaji. Do daljnjega će se zaobilaziti Trg bana Jelačića. 'Bit će na stranicama Grada točan raspored ZET-a, glasnogovornici će pustiti koje linije od ukupnog broja linija u gradu Zagrebu će početi voziti od 5 sati u ponedjeljak', rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U Rijeci od ponedjeljka vozi se po nedjeljnom redu vožnje. 'Nedjeljni vozni red ne zadovoljava u prvom redu potrebe radnika kojima je prijevoz i dalje namjenjen mi ćemo taj vozni red pojačati sa određenim polascima u vrijeme jutarnjih i poslijepodnevnih špica', ističe Kristina Danilović, glasnogovornica Autotroleja, Rijeka. Uz to, u ponedjeljak otvorit će se brojne obrtničke radionice i trgovine. No ipak ne sve, jer svatko će procjeniti koliko mu se isplati.

'Mi definitivno moramo ostati zatvoreni jer mi stvarno nemamo za koga raditi. Specifična smo branša koja se bavi isključivo proizvodnjom večernje odjeće. Svi skupovi za 10 ljudi su zabranjeni. Vi zapravo nemate za koga raditi', objašnjava Jurica Perić, predsjednik Ceha proizvodnih obrta pri Udruženju obrtnika Split.

  • +11
Dezinfekcija javnog prijevoza u Osijeku zbog epidemije koronavirusa Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL