SANACIJA POŽARA U TIJEKU

U Podgori izgorjelo 500 hektara šume i raslinja

20.10.2011 u 12:20

Bionic
Reading

Veliki šumski požar u Podgori kod Makarske i dalje je pod nadzorom, a izgorjelo je oko 500 hektara borove šume, trave i niskog raslinja, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Požar koji je planuo prošlog petka oko 23 sata do jutros još nije proglašen lokaliziranim ili ugašenim. Na dežurstvu i sanaciji požarišta trenutačno su angažirani vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Podgora.

Požar su ovog vikenda gasile sve raspoložive postrojbe s makarskog područja i Splitsko-dalmatinske županije. Upućena je i pomoć iz Šibensko- kninske i Dubrovačko-neretvanske županije te su angažirane sve Državne intervencijske postrojbe (Split, Zadar, Šibenik, Dubrovnik) DUZS-a. U pomoć su stigli i vatrogasci iz kontinentalnog dijela Hrvatske te kanaderi.

Požar je u subotu stavljen pod nadzor, ali do jutros još nije proglašen lokaliziranim ili ugašenim, navodi DUZS. Prema tvrdnjama iz PU splitsko-dalmatinske, požar je izazvao žar ili otvoreni plamen. Još nije poznato je li vatru netko uzrokovao namjerno ili nenamjerno.