RAZBOJSTVO U ZAPREŠIĆU

U pljački ranjen vlasnik mjenjačnice

11.08.2009 u 15:37

Bionic
Reading

Maskirani razbojnik oko 14 sati upao je u mjenjačnicu na tržnici u Zaprešiću i ranio 48-godišnjeg vlasnika Ivu Prkljačića

Prilikom pljačke došlo je do fizičkog obračuna i hrvanja. Razbojnik je pokušao vlasnika upucati u prsa, no nije uspio te ga je
ranio u području lakta i ramena. Svjedoci na tržnici čuli su dva pucnja.

Razbojnik je, prema opisu svjedoka, mlađi muškarac koji je na glavi imao smeđu kapu.
Iako su prve informacije govorile da je pljačkaš imao pomagača koji ga je čekao u autu, vlasnikova supruga Anamarija kaže da nije imao pomagača te da nije odnio nikakav novac.

Navodno je s mjesta nesreće pobjegao u automobilu marke Peugeot. Nešto kasnije na području Savske Opatovine pronađen je zapaljeni automobil, za koji se sumnjalo da je isti onaj s kojim je razbojnik pobjegao s mjesta zločina. Odmah su pozvani vatrogasci koji su ugasili požar.

Počeo je policijski očevid kojim se treba utvrditi ima li zapaljeni automobil ikakve veze s pljačkom mjenjačnice u Zaprešiću. Zamjenica glasnogovornice PUZ-a Jelana Bikić izjavila je na mjestu događaja da s ranjenim vlasnikom mjenjačnice Ivo-Pero Promet nisu još obavili razgovor jer je trenutačno na operaciji, pa još ne znaju je li razbojnik uspio uzeti novac.

'Možemo potvrditi samo da auto zapaljen na Savskoj opatovini nije Peugeot, a još ne znamo je li zapaljen namjerno ili slučajno', rekla je Bikić za Jutarnji.hr.