POVRATAK LJETA

U petak olujna bura, ali vikend će biti divan

11.08.2016 u 10:02

Bionic
Reading

U petak posvuda pretežno sunčano uz mali, na zapadu te na sjevernom Jadranu povremeno i umjeren razvoj oblaka. Tek ponegdje uz više oblaka može pasti i pokoja kap kiše. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura postupno slabiti i okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 8 do 11, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 20 do 25, a na Jadranu od 25 do 29°C

U subotu pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti će ponegdje uz pojačan razvoj oblaka postojati mala mogućnost za pokoju kap kiše, uglavnom prijepodne. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu će puhati umjerena bura u priobalju, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 23 do 27, a na Jadranu od 25 do 30°C.

U nedjelju posvuda pretežno sunčano ili vedro, tek ponegdje uz mali dnevni razvoj oblaka. Vjetar posvuda slab, uglavnom južnih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 15, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 23 do 27, a na Jadranu od 27 do 32°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, i u prvoj polovici sljedećeg tjedna će se nastaviti period sunčanog i toplog vremena. Tek ponegdje će u utorak postajati mala mogućnost za pokoji rijetki lokalni pljusak.