MINISTRI PROTIV LUKSUZA ČAČIĆEVOG CENTRA

'U ovo vrijeme nam ne trebaju grijana sjedala'

26.07.2012 u 21:37

Bionic
Reading

Iako u Centru za praćenje poslovanja u energetskom sektoru, koji je osnovao potpredsjednik Vlade Čačić, još nisu počeli raditi punom parom, u javnost su došli zahvaljujući natječaju za namještaj i automobile, javlja RTL

Teren će zaposlenici Čačićevog centra, piše Rtl.hr, obilaziti u limuzinama sa zagrijanim kožnim sjedalima, vozila će im krasiti alu-naplaci i ksenonska svjetla, a parkirat će se uz pomoć senzora.

I dok Čačić o nabavci automobila kaže da ne zna ništa jer nije on taj 'koji odlučuje o njihovoj nabavci', njegovi kolege ministri iz Vlade slažu se da je nabavka tako opremljenih vozila prevelik luksuz u vrijeme štednje.

'Ako su Vlada i ministri ove godine odlučili i neće se kupovati ni za koga novi auto, onda se moglo i unutar države naći dovoljno kvalitetna vozila koja bi poslužila i tom novom centru. Za mene je ovo doista neprimjeren i neprihvatljiv način', kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji se vozi u Audiju A6 iz 2008. godine i ne zna koliko je prešao kilometara.

Ministar rada Mirando Mrsić koristi Volkswagen Passat, čija je mjesečna leasing rata 5.400 kuna, odnosno prosječna hrvatska neto plaća. Andrea Zlatar, ministrica kulture, pod nadzorom ima 64 vozila, a najmlađe je iz 2008. godine.

'Moj službeni automobil je sedam godina star i prešao je 400.000 kilometara i za otpis je. Na zadnjem putovanju nam je pregorio i otišao kvragu', rekla je Zlatar


Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ima na raspolaganju automobil 24 sata, a od 174 vozila bez leasinga u Ministarstvu poljoprivrede 75 ih je kupljeno preko donacija Svjetske banke. Ministar kaže kako mu bolje ne treba.

'U ovo vrijeme nam ne trebaju grijana sjedala. Govorim još jednom, imamo auto koji smo naslijedili, koji je prošao 250.000 kilometara i kojim smo zadovoljni, hvala', izjavio je Jakovina

Za ministra branitelja Predraga Matića, Mercedes E 320 iz 2008. godine osigurao je MUP. 'Kad je bilo na servisu, ja sam dolazio na posao i u Golfu, neka sigurnost je potrebna, ali da li je potrebno nešto više od toga - naravno da ne', naglasio je Matić

Automobil više srednje klase BMW serije 5 služi ministricu vanjskih poslova, prosječna starost voznog parka njenog ministarstva je devet godina.

Čačić o kupnji luksuznih automobila