USPJEŠNE AKCIJE

U okolici Zadra uhićena dva piromana

28.08.2012 u 11:02

Bionic
Reading

Zadarski i benkovački policajci uhitili su dva piromana koji zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom mogu dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora ili ako je u pitanju nenamjerno izazivanje požara novčanu kaznu od 15 do 150 tisuća kuna

Benkovačka policija kriminalističkom obradom nad 64-godišnjakom s benkovačkog područja utvrdila je da postoji osnovana sumnja da je na području Nadina i Biljana u prethodnih desetak dana podmetnuo četiri požara. U njima su između ostalog gorjeli maslinici i vinogradi više različitih vlasnika.

U Zadru je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz okolice Zadra kojeg se sumnjiči da je u nedjelju u popodnevnim satima na području Kneževića u Slivnici izazvao požar na otvorenom prostoru, ali i za podmetanje dvaju manjih požara na istom području tijekom kolovoza. U pitanju je piroman kojeg je u nedjelju dok je potpaljivao vatru uočio pilot kanadera i o svemu izvijestio policiju. Brzom intervencijom je uhićen i priveden u prostorije zadarske policije.