15 GODINA STARA

U Nišu ukradena rakija opasna po zdravlje ljudi

01.04.2013 u 17:32

Bionic
Reading

Direktor Centra za vinogradarstvo i voćarstvo u Nišu Miloš Ristić izjavio je Tanjugu da je posle popisa u skladištu tog centra utvrđeno da nedostaje desetak boca rakije, proizvođača 'Živadinović' iz 1998. godine, koja je opasna po zdravlje ljudi.

'Boce smo pronalazili i na livadi gdje su bacane, a iz skladišta su nestale i bakarne kante', kazao je Ristić i dodao da je krađu primijetio prilikom dolaska na posao, jer je rešetka bila razvaljena.
U skladištu se, kaže, nalazilo oko 750 litara rakije iz 1998. godine, prenose Novosti.rs. Posle sudskog naloga o uništavanju opasne rakije, ona je prevezena u kruševačku toplanu, ali je tamošnji inspektor zaštite životne sredine zabranio uništavanje i zahtijevao studiju o utjecaju na okoliš.

'Kako nismo imali novac za studiju, rakija je vraćena u skladište gdje je bila prvobitno deponirana", objasnio je Ristić. Prema informacijama iz policije odnesene su boce s 'lozovačom', 'brendi kruškovcem', "limun votkom' i piće 'loza prirodna'. Vlasnik poduzeća Miroslav Živadinović je 1998. uhićen zbog sumnje da je izvršio teško djelo protiv zdravlja ljudi i druga slična djela.