KIŠA, VALOVI...

U nedjelju nevrijeme: Olujno jugo do 100 na sat!

05.02.2016 u 12:04

Bionic
Reading

Kako smo već najavljivali, vrijeme će u nedjelju obilježiti jaki južni vjetrovi koji će nastajati u svojevrsnom sendviču između ciklone formirane u Genovskom zaljevu i anticiklone na sjeveroistoku.

U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu jako, poslijepodne i olujno jugo. Vjetar će biti najsnažniji na potezu od Krka do Paga; dosezat će 80-ak km/h, mjestimično povremeno i do 100.

Na sreću plima će biti ujutro pa se neće podudariti s najsnažnijim vjetrovima tako da se ne očekuje plavljenje obala osim onoga koje bi mogli uzrokovati veliki valovi. Treba očekivati da će jako jugo uzrokovati probleme u trajektnom prometu.

Bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, duljim i češćim u unutrašnjosti. Na Jadranu i u okolnim područjima bit će oblačnije uz mogućnost za mjestimičnu kišu, osobito na Kvarneru gdje će biti najčešća i najobilnija. Navečer i u noći na ponedjeljak mjestimice su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -2 do 3, a na Jadranu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura posvuda od 11 do 16°C.