ISTRAŽUJE SE UZROK SMRTI

U moru kod Umaga pronađeno tijelo nestalog ribara

20.02.2013 u 11:35

Bionic
Reading

Tijelo ribara Z. G. (62) iz Umaga, čiji je nestanak sinoć oko nešto prije 22 sata prijavio njegov sin, pronađeno je u moru sat i pol kasnije na poziciji oko pola nautičke milje od luke Umag

Nesretnik se od 17 sati sinu nije javljao na mobilni telefon pa je ovaj sam isplovio u potragu za njim. Kada je pronašao praznu petometarsku brodicu ispred Umaga, alarmirao je nadležne službe i prijavio njegov nestanak.

Županijski centar 112 Pazin o događaju je obavijestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru te Policijsku upravu istarsku. Prema podacima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, u potragu za nestalim ribarom krenula su dva plovila Lučke kapetanije Pula i policijsko plovilo, a uključili su se i mještani s tri ribarske brodice.

Po svanuću je bilo predviđeno i pretraživanje područja nestanka zrakoplovom Obalne straže, no, nažalost, tijelo nestalog ribara pronađeno je u moru oko ponoći. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Umag preuzeli su tijelo na carinskom gatu u Umagu, a uzroke i okolnosti smrti ribara utvrđuje policija.