HLOVERKA NOVAK SRZIĆ

'U Makarskoj ostajem i ako izgubim na izborima. Nastavit ću tamo gdje je moj otac stao'

19.04.2017 u 11:08

Bionic
Reading

Hloverka Novak Srzić, dugogodišnja urednica i novinarka HRT-a, natjecat će se kao HSLS-ova kandidatkinja na svibanjskim izborima za gradonačelnicu Makarske. U grad u kojem je odrasla vratila se živjeti nakon što je 2015. dobila otkaz na HRT-u. Iako je nedavno pobijedila na sudu i ima pravo vratiti se na TV ekrane, za tportal kaže kako će ostati živjeti u Makarskoj bez obzira na to kako prođe na izborima

Hloverka Novak Srzić kaže kako je u utrku za gradonačelnicu ušla s idejom da bude nezavisna kandidatkinja, ali da je poslije prihvatila suradnju s HSLS-om zbog njihove stranačke infrastrukture, ali i obećanja šefa stranke Darinka Kosora da će joj osigurati autonomiju u njezinu poslu. Nedavno se, kaže, i učlanila u HSLS.   

Suradnju je najprije ponudila HDZ-u, ali su u toj stranci jednostavno odbacili ideju da stanu iza njezine gradonačelničke kandidature.

Nedavno je Županijski sud presudio u njezinu korist u sporu koji je vodila protiv HRT-a jer joj je tadašnji glavni ravnatelj Goran Radman 2015. dao otkaz zbog njezinih kritika na račun toga kako je njezina kolegica Elizabeta Gojan prenosila inauguraciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Iako se ima pravo vratiti iz mirovine na televiziju, Hloverka Novak Srzić za tportal kaže kako se ne vraća u Zagreb.

Na HTV se neće vratiti, tvrdi, čak ni u slučaju poraza na izborima za gradonačelnicu Makarske.

'U Makarskoj nastavljam živjeti, u Makarskoj sam i grob kupila', kaže. Svibanjske lokalne izbore naziva povijesnima.

'Makarska je grad koji nema bolnicu, koji je ostao bez medicinskog laboratorija, nema kino...', upozorava.

Iako napominje kako tijekom kampanje sugrađanima neće puno obećavati, nekoliko stvari odlučila im je obećati.

'Grad će dobiti javnu garažu, riva će se zatvoriti za automobilski promet, ponovno ću otvoriti medicinski laboratorij koji je zatvoren prošle godine, a nakon više od dvadeset godina Makarska mora ponovno dobiti i kino', kaže Hloverka Novak Srzić.

U planu joj je, dodala je, izgraditi i novo gradsko groblje, ali i napokon dovršiti prastari projekt – izgraditi žičaru od Makarske do Biokova. Projekt je, podsjeća, već bio spreman za gradnju u vrijeme dok je gradonačelnik Makarske bio njezin otac Ante Novak.

'Nastavit ću tamo gdje je moj otac stao. Na žalost, nakon njega su gradske vlasti išle prepravljati projekt umjesto da su samo dovršile posao i izgradile žičaru od grada do Biokova', kaže HSLS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Makarske.

Pohvalila nam se i kako je baš u utorak, četiri dana nakon što je gradske vlasti upozorila na problem, fontana na rivi očišćena i popravljena.