četiri etaže

U KB 'Sveti Duh' otvorena javna garaža s 477 parkirališnih mjesta

11.01.2021 u 15:03

Bionic
Reading

U sklopu Kliničke bolnice "Sveti Duh" u ponedjeljak je Zagrebparking za građane otvorio novu javnu garažu s ukupno 477 parkirališnih mjesta na četiri etaže

"Garaža u sve četiri etaže ima prirodnu ventilaciju i može se slobodno podičiti titulom 'zelene garaže'", istaknuo je ravnatelj bolnice Mladen Bušić.

Napomenuo je da ove godine bolnica slavi 217 godina kontinuiranog rada, "a upravo u godini pandemije svjedočimo kako je upravo zdravstvo nacionalno blago".

Zahvalio je na javnoj garaži koja će, uz bolnicu, biti u funkciji i drugih institucija u neposrednoj blizini jer su tu i tri vrtića, Dom za starije te škola.

Javna garaža, deseta u Zagrebu, raspolaže s modernim sustavom za automatsku naplatu i centralno upravljanje, koji omogućuje plaćanje parkirališne karte putem SMS-a, ali i putem mobilne aplikacije ZgPark.

Sustav ima i ugrađene kamere za prepoznavanje registarskih oznaka, čime se korisnicima omogućuje izlazak iz garaže bez prinošenja kartice terminalu. Time je znatno smanjeno vrijeme izlaska vozila iz garaže, a samim tim i smanjena emisija CO2. 

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban naglasila je kako je riječ o jednom od kapitalnih projekata Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba.

"Izgradnja ove garaže dio je većeg projekta gradnje dnevne bolnice i garaže, čija investicija prelazi 200 milijuna kuna. Ovo je svakako izazovan projekt jer je riječ o najstarijoj bolničkoj ustanovi u Hrvatskoj čije usluge koriste ne samo Zagrepčani, već i građani s drugih područja Hrvatske", istaknula je Stojić Deban.  

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da korištenje nove garaže do 1. veljače građanima neće naplaćivati, a vezano za pandemiju vidjet će se hoće li se to produžiti.