KAZNENA PRIJAVA

U ime obitelji: Domino nastavlja kampanju blaćenja Željke Markić

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 19.01.2018 14:11
  • Objavljeno 19.01.2018 u 14:07
Željka Markić

Željka Markić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic

Udruga 'U ime obitelji' reagirala je na kaznenu prijavu koju je protiv njih i njihove predsjednice podignula udruga 'Domino'. U priopćenju za medije navode da su njihove optužbe 'u potpunosti su neutemeljene te nastavljaju medijsku kampanju blaćenja Markić i udruge U ime obitelji'

Podsjetimo, Domino je prijavu podnio jer smatraju da U ime obitelji nisu mogli dobiti potporu u visini od 139 tisuća kuna od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva jer se protiv Željke Markić vodio kazneni postupak te da je to bilo u suprotnosti s uvjetima natječaja.

Iz U ime obitelji navode da su sukladno uvjetima natječaja dostavili Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva sve potrebne dokumente, uključujući i uvjerenje Općinskog kaznenog suda u Zagrebu da se protiv predsjednice udruge, Željke Markić, ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti.

'Udruga Domino u svojoj je kaznenoj prijavi krivo protumačila uvjete natječaja jasno definirane od strane Nacionalne zaklade i Vladinom Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

Kako je Domino za organizaciju Queer Zagreb festivala i svoje druge projekte posljednjih godina dobila više od 5 milijuna kuna javnog novca, između ostalog i kao korisnik sredstava Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva – može se očekivati da je odlično upoznata sa činjenicom da je jedan od uvjeta za dobivanje javnih financijskih sredstava dokaz da se protiv odgovorne osobe udruge ne vodi kazneni postupak vezan za financije, što je definirano člankom 5 odgovarajuće Uredbe', ističu u U ime obitelji.

  • +23
  • +20

Željka Markić

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Napominju da je iz svega je jasno da se uvjeti natječaja ne odnose na privatne tužbe, što je logično, jer bi u suprotnom udruga Domino ili bilo tko drugi mogao privatnim tužbama onemogućavati djelovanje osobama, a onda i udrugama s čijim se stavovima i djelovanjem ne slažu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!