MIRIS SMRTI U DARFURU

U ilegalnom rudniku zlata više od 100 mrtvih

03.05.2013 u 15:15

Bionic
Reading

Tijekom pokušaja spašavanja rudara koji su ostali pod ruševinama rudnika zlata u Darfuru koji se urušio u ponedjeljak, u četvrtak je zatrpano i devet spasilaca, rekao je svjedok koji je želio ostati neimenovan i dodao kako se sada broj žrtava nesreće popeo na više od stotinu

'U četvrtak je nestalo devet spasilaca kada se zemlja urušila pod njima tijekom akcije spašavanja', rekao je rudar koji je želio ostati anoniman.

'S mjesta nesreće, točnije s područja ilegalnog rudnika zlata u Džebel Amiru širi se miris smrti', kazao je. 'Prema podacima kojima sada raspolažemo u rudniku je ostalo zatrpano više od stotinu rudara', rekao je neimenovani rudar i dodao da je jučer pronađeno osam tijela.

Prema podacima objavljenima u četvrtak radilo se o 60 smrtno stradalih u urušavanju rudnika zlata. Gradonačelnik Džebel Amira rekao je kako se potraga nastavlja bez strojeva da se ne bi pokrenulo daljnje urušavanje.

Humanitarne organizacije početkom 2013. godine izvijestile su kako u većinom ilegalnim rudnicima zlata u Džebel Amiru radi gotovo 70.000 rudara.