JESTE LI IH VIDJELI

U Hrvatskoj se traga za 23 osobe nestale u ožujku i travnju

12.04.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Sedam od deset nestalih osoba o kojima smo izvijestili prošlog petka je pronađeno, a za Nenadom Oršošom (13), Nikolinom Udorović (15) i Senadom Musićem (17) i dalje se traga. Od prijavljenih osoba u tjednu za nama, u ovome trenutku još se traga za 12 osoba, među kojima je šestero maloljetnika, dvoje 18-godišnjaka te četvero starijih osoba. Zabrinjavajuće je to da su još aktualne potrage za dvojicom muškaraca te šestero maloljetnika nestalih u ožujku

Osobe nestale u ožujku za kojima se još traga:

Ana Belić (16) - 1. ožujka, Zagreb
Ivica Merkaš (56) - 2. ožujka, Sunja
Ivica Šmit (52) - 9. ožujka, Vukovar
Martina Dekanić (16) - 16. ožujka, Zagreb
Kristina Jurković (17) - 19. ožujka, Glina
Dino Šišić (16) - 19. ožujka, Ivanec
Damir Amić (17) - 20. ožujka, Osijek
Kristina De Conti (16) - 25. ožujka, Split

Pogledajte o kome je riječ i svaku informaciju o njima dojavite policiji na besplatni broj telefona 192, u najbližu policijsku postaju ili putem e-maila nestali@nestali.hr

Samir Halilović (17) prva je osoba upisana prošlog tjedna u Evidenciju nestalih osoba, a nestao je još 2. travnja u Lugu Samoborskom, ne vrativši se na adresu boravišta Kneza Zdeslava 2. Na tu se adresu još nije vratio ni godinu dana stariji Dražen Čuma koji se udaljio 8. travnja. Nažalost, policija ne posjeduje njihove opise. Nekoliko dana kasnije, 10. travnja, isto se dogodilo i s 16-godišnjakom Romanom Mašićem. Romano je visok 160 centimetara, ima crnu kosu i smeđe oči.

U PU požeško-slavonskoj 5. travnja prijavljen je nestanak 47-godišnjeg Nenada Arsenića. On se udaljio s adrese boravišta Ožegovci 4 te mu se gubi svaki trag. Visok je 160 centimetara, ima crnu valovitu kosu, svijetloplave oči i brkove. Bio je odjeven u bordo majicu, kariranu košulju, crne hlače, zelenu vojnu jaknu, na glavi je imao šubaru, a na nogama crne gumene čizme.

Nadalje, 6. travnja s adrese boravišta Nalješkovićeva 35 u Zagrebu otišao je 78-godišnji Antun Čičin-Šajn, čija je fotografija snimljena prije 11 godina. Na sebi je imao crnu sportsku jaknu, tamnoplave hlače, šarene tenisice i crnu šilt kapu, a visok je 185 centimetara, jače je građe, nosi slušni aparat te je sijed, tjemene ćelavosti.

Mari Budimir (63) trag se izgubio također u Zagrebu, ali 7. travnja, kada je napustila boravišnu adresu Čabarska 10. Slabije je tjelesne građe, visoka 150 centimetara, ima crnu kosu, plave oči te ožiljak na prstima i vratu. Njezina fotografija stara je šest godina.

Šesnaestogodišnjem Osječaninu Jurici Birgu, s adresom prebivališta Pahinsko 6, Ivanec, trag se izgubio u Rijeci 8. travnja. Više podataka o njemu nema.

Nakon uskrsnih praznika na adresu boravišta Vukovarska 47 u Rijeci još se nije vratila 17-godišnja Zagrepčanka Ana Preložnjak. Njezin nestanak prijavljen je 9. travnja. Visoka je 162 centimetara, ima smeđu kosu i smeđe oči.

Potom je 9. travnja prijavljen nestanak 18-godišnje Nikoline Štahan. Ona se udaljila od kuće u Zlataru, Martinečka 64, te joj se gubi svaki trag. Nikolina je visoka 167 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima kestenjastu kosu, male svijetloplave oči te ovalno lice. Na sebi je imala plavu majicu dugih rukava, traperice, krem tenisice i nosila je bijelu torbu.

U utorak 9. travnja nestao je i 48-godišnji Ilija Kuprešak iz Dervente. On je otišao s adrese stanovanja Slavenskog 5 u Zagrebu u crnoj jakni, plavim trapericama i crnim cipelama.

PU zagrebačkoj jučer su prijavljeni nestanci dviju maloljetnih djevojaka: Ervine Gjuretek (17) i Anamarije Cik (16). Prva se udaljila s adrese II. Lubenjaki 1, a druga s adrese Tuškanac 15. Ervina je visoka 150 centimetara, slabije je građe, ima smeđu kosu, tetovažu 'KIKI' na prstima desne ruke te veći ožiljak od opekline na vratu, s desne strane. Anamarija je visoka 170 centimetara, ima smeđu kosu, a nosila je crnu zimsku jaknu, sivi donji dio trenirke, crne tenisice, crnu torbu i vrećicu s hranom.