KOSOR VS. PARTNER PUPOVAC

'U Hrvatskoj nije bilo etničkog čišćenja!'

02.05.2011 u 15:35

Bionic
Reading

'Radimir Čačić nema što reći, pa lamentira svaki dan što mu se čini zgodno i pogodno. Cilj mu je samo pojaviti se u medijima, pa mu se želja za današnji dan ispunila. Sutra će već naći nešto drugo. Za to vrijeme, Vlada radi', odgovorila je premijerka Jadranka Kosor predsjedniku HNS-a

Komentirajući Čačićev zahtjev da na internetu objavi sve što je Vlada ispregovarala po pitanju hrvatskog ulaska u Europsku uniju, premijerka Kosor ga je uputila na predsjednicu Odbora za praćenje pregovora s EU-om i

dužnosnicu HNS-a Vesnu Pusić. Navela je i da građani i danas mogu doći do odgovora na sva svoja pitanja. 'Građani do odgovora na svoja pitanja mogu doći putem Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, i to, dakako, samo za ono što je završeno u pregovorima s EU-om. Sve je javno i uskoro ćemo u komunikacijskoj strategiji predočiti građanima što je učinjeno do posljednjeg detalja', rekla je Kosor.

Na zamolbu novinara, nakon komemoracije redarstvenicima u Borovu, komentirala je još neka aktualna događanja i izjave. Za izjavu potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, izrečenu u emisiji 'Nedjelju u 2', po kojemu je 'Hrvatska provela etničko čišćenje', odgovorila da emisiju nije gledala.

'Nikako se ne mogu složiti s bilo kakvim konstatacijama o etničkom čišćenju u Hrvatskoj. To naprosto nisu povijesne činjenice. Istina je da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije i to su činjenice', odgovorila je Kosor.

Govoreći o stanju sigurnosti u Hrvatskoj nakon informacije o ubojstvu Osame bin Ladena, predsjednica Vlade je potvrdila da se o tome razgovaralo te da se 'poduzimaju neki koraci', ne navodeći konkretno o čemu je riječ. 'Hrvatska je članica antiterorističke koalicije i NATO-saveza. Vlada smatra da je borba protiv terorizma obveza svih i da svatko mora dati svoj udio, pa smo razgovarali i o svim novim činjenicama', zaključila je premijerka Kosor.