JOSIPOVIĆ NA PAŠMANU

'U Europskoj uniji će nam biti onako kako se sami potrudimo'

20.05.2011 u 19:08

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović danas je za boravka na otoku Pašmanu u Zadarskoj županiji nakon kave s mještanima na zatvorenu sastanku razgovarao s čelnicima tamošnjih općina Tkona i Pašmana

Na novinarski upit jesu li baš otoci Pašman i Ugljan, na kojima je više općina i koji su inače spojeni mostom, dobar primjer smanjenja broja općina, predsjednik Josipović je odgovorio kako nije o tome razgovarao s načelnicima te dodao da se u Hrvatskoj kasni sa smanjenjem broja općina.

Predsjednik je otočanima poručio kako očekuje da država i dalje ulaže u otoke kako bi što više mladih ostalo živjeti i raditi u otočnim mjestima. Pašmancima je poručio da se ne boje ulaska u Europsku uniju te da će 'nam biti onoliko dobro koliko se sami potrudimo'.

Za posjeta otoku Pašmanu susreo se i s učenicima i nastavnicima Osnovne škole 'Vladimira Nazora' u Neviđanima, a obišao je i brodogradilište 'Kuštera' u mjestu Kraju gdje je razgovarao s vlasnicima toga malog obiteljskog brodogradilišta i tvrtku za uzgoj i trgovinu ribom i školjkama 'Limbora'.

Boravak na otoku Pašmanu predsjednik Josipović završio je posjetom benediktinskom samostanu 'Ćokovac' na istoimenu brdu iznad Tkona.