TKO STOJI IZA SMAKNUĆA?

U eksploziji poginuo zapovjednik proruskih separatista u Ukrajini

08.02.2017 u 12:07

Bionic
Reading

Zapovjednik proruskog separatističkog bataljuna 'Somalija' Mihail Tolstih, poznat kao Givi, poginuo je jutros u terorističkom napadu, priopćio je predstavnik ministarstva obrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike

Teroristički napad se dogodio oko šest sati ujutro, priopćio je vojni resor. Prema priopćenju izvora, pukovnik je poginuo u eksploziji u svom uredu.

'To je nastavak terorističkog rata koji su kijevske vlasti započele protiv stanovnika Donbasa. Na mjestu terorističkog napada vodi se istraga', izjavio je predstavnik obrambenog resora, a prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Tolstih je, inače, nakon pogibije pukovnika vojske DNR-a Arsena Pavlova Motorole proše jeseni obećao kako će osvetiti ubojstvo svojeg suborca, nakon čega su mu počele pristizati prijetnje ukrajinskih ultradesničara.

'Čitao sam komentare da mi prijatelji Ukrajinci šalju pozdrave. Ne bojim se ničega, jer nemam što izgubiti. Ne bojim se za vlastiti život jer ne osjećam da sam značajan kao Arsen koji je bio mnogo veći čovjek od mene', kazao je jednom prilikom Tolstih.

Ministarstvo obrane te samoproglašene republike dodalo je da su u Donjeckoj Narodnoj Republici pojačane mjere sigurnosti. Stanovnicima je upućen poziv da ostanu pribrani i da u slučaju da primijete sumnjive osobe o tome obavijeste organe državne sigurnosti.

Predstavnici Službe sigurnosti Ukrajine zasad ne komentiraju pogibiju pukovnika vojske DNR-a.