uhićen je

U Crikvenici ukrao ženi bankovnu karticu i pin te joj u manje od mjesec dana napravio račun od gotovo 200 tisuća kuna

10.03.2021 u 10:47

Bionic
Reading

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i 52 kaznena djela računalne prijevare, 42-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica, u suradnji sa službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka, proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela računalne prijevare.

Sumnjiči se da je u siječnju ove godine otuđio bankovnu karticu s pinom 57-godišnje hrvatske državljanke te od 13. siječnja do 16. veljače višekratno podizao novac na bankomatu, kao i neovlašteno plaćao račune za kupnju različitih artikala na području Crikvenice i Rijeke. Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na gotovo 189.000 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma na području Crikvenice kojim se koristi 42-godišnjak, kao i osobnog vozila, u kojima je dio kupljenih predmeta pronađen i oduzet.

Poslije završetka istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i 52 kaznena djela računalne prijevare, 42-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.