teška situacija

U bolnici u središnjoj Bosni toliko zaraženih liječnika i osoblja da moraju otpuštati pacijente

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 22.10.2020 14:40
  • Objavljeno 22.10.2020 u 14:40
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: EPA / Autor: FEHIM DEMIR

Veliki broj liječnika i medicinskog osoblja Hrvatske bolnice 'Dr. Fra Mato Nikolić' u Novoj Biloj, u središnjoj Bosni, zaražen je koronavirusom, zbog čega bolnica otpušta lakše pacijente, a građane poziva da se obrate drugim zdravstvenim ustanovama dok se epidemija ne stabilizira.

“Usprkos iznimnoj kontroli i mjerama koje smo provodili u našoj bolnici tijekom proteklih sedam mjeseci, potvrđeno je kako je veliki broj našeg medicinskog osoblja pozitivan na Covid-19. Posebno teška situacija je na Odjelu interne medicine, gdje u ovom trenutku samo jedan doktor nije pozitivan na Covid-19″, navodi se u priopćenju Hrvatske bolnice u Novoj Biloj.

Dodaje se kako zbog velikog broja zaraženih medicinskih radnika bolnica s odjela otpušta lakše pacijente, dok će oni koji su zaraženi ostati smješteni u bolničkoj Covid ambulanti.

Pacijenti te Domovi zdravlja u općima iz središnje Bosne pozvani su da pomoć potraže u drugim bolnicama dok se stanje u ovoj bolnici ne stabilizira. Očekuje se također da će se stanje normalizirati u roku od dva tjedna.

Hrvatska bolnica "Doktor fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj najvećim dijelom je izgrađena i opremljena sredstvima hrvatske vlade.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!