ZIMSKA IDILA

U Begovom Razdolju 75 centimetara snijega, promet se odvija normalno

27.02.2023 u 16:42

Bionic
Reading

Najveća visina snijega palog proteklog vikenda na području Gorskog kotara izmjerena je u Begovom Razdolju, 75 centimetara, no prometnice prema naselju su očišćene i promet se normalno odvija

U ovom najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj, na oko 1080 metara nadmorske visine, u ponedjeljak ujutro izmjereno je 75 centimetara snijega, od čega je 36 centimetara palo tijekom nedjelje, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod.

Prema riječima Bojana Franciškovića iz Obiteljskog gospodarstva Francišković u Begovom Razdolju, unatoč visokom snijegu, cesta prema Mrkoplju je očišćena i njome se normalno prometuje. Nema ni zapuha snijega, a vjetar je znatno oslabio, rekao je.

S obzirom na nadmorsku visinu, stanovnici Begovog Razdolja navikli su na visoki snijeg pa im ne predstavlja prepreku u uobičajenim aktivnostima.

Druge meteorološke postaje u Gorskom kotaru izmjerile su nešto manje količine novog snijega, i to 19 u Crnom Lugu, 13 u Pargu i 12 u Delnicama

U ostalim dijelovima Gorskog kotara oborine su bile ipak slabije pa je tako Crni Lug zabilježio 19 cm novog snijega, Parg 13 cm te Delnice 12 cm. Tako je u ponedjeljak ujutro visina snijega u Delnicama bila 40, u Crnom Lugu 41, a u Pargu pokraj Čabra 46 centimetara.

Temperatura u Begovom Razdolju u ponedjeljak popodne spustila se do sedam stupnjeva ispod nule.