starava u austriji

U Beču 17 dječaka i mladića osumnjičeno za seksualno zlostavljanje djevojčice

01.03.2024 u 06:48

Bionic
Reading

Sedamnaest osumnjičenika u dobi od 13 do 18 godina osumnjičeno je u Beču za višemjesečno zlostavljanje 12-godišnje djevojčice

Austrijski istražitelji upali su u nekoliko stanova i priveli 17 osumnjičenika na ispitivanje, potvrdila je policija, piše Kurier.

Nina Bussek, glasnogovornica Ureda javnog tužitelja u Beču, kaže da je policija istovremeno upala u sve stanove kako bi spriječila osumnjičenike da usklade priče. Optuženi su djeca ili mladi ljudi, a mediji pišu da su njihove obitelji navodno potiču iz Turske i Bugarske.

Suprotno nekim medijskim izvješćima, policija ne tvrdi da je riječ o višestrukom grupnom silovanju već o pojedinačnom zlostavljanju. Osim u jednom slučaju, istraga se ne vodi za silovanje, već za teško seksualno zlostavljanje maloljetnice. Nasrtaji su se dogodili u garaži na glavnoj željezničkoj stanici, u stanu i na stubištu.

Osumnjičenici su, kako se navodi, svoje radnje snimali i snimkama ucjenjivali žrtvu.

'Zbog zaštite žrtava trenutno ne možemo iznositi nikakve detalje. To je iznimno osjetljivo pitanje i istražujemo ga maksimalnom brzinom', rekla je glasnogovornica policije Julia Schick.

Nakon što je mjesecima šutjela, dvanaestogodišnjakinja se navodno konačno povjerila majci.

Ispitani mladići govorili su o "seksualnim odnosima uz pristanak". Također su tvrdili da je djevojčica rekla da ima 14 godina. Osumnjičeni su nakon ispitivanja pušteni na slobodu.