PUŠIONA

U Batini zaplijenjeno 1.580 kutija cigareta

23.08.2010 u 14:02

Bionic
Reading

U vozilu slovačkih državljana, posebno prilagođenom za krijumčarenje robe, pri ulasku u Hrvatsku na Carinskoj ispostavi Batina zaplijenjeno je 1.580 kutija cigareta

Najveća je to zapljena cigareta ove godine na području Carinarnice Osijek, a njihova tržišna vrijednost procijenjena je na 8.532 kune. Cigarete su obilježene nadzornim markicama Republike Srbije, a putnici u vozilu izjavili su da su ih kupili na tržnici u Somboru.

Carinskom službeniku bila su sumnjiva dvojica sredovječnih putnika koja su se navodno uputila na more, a u prtljažniku su imala vrlo malo stvari namijenjenih godišnjem odmoru i dvije velike dinje koje su se kotrljale otežavajući pregled.

'Znamo da vozilo VW Passat Variant ima tvornički ostavljene šupljine koje su pogodne za smještaj sitnije robe, pa je carinik namjeravao provjeriti ima li što u tome prostoru, no odmah je uočio određene hrđave dijelove te dograđen spremnik za gorivo. Budući da je vozilo koristilo plin i spremnik mu nije ni trebao, temeljito je pregledano i pronađene su krijumčarene cigareta', rekla je Marica Matić, pročelnica Carinarnice Osijek.

Marijan Vidović, načelnik Postaje granične policije Beli Manastir i Dario Sarka, zadužen za suzbijanje prekograničnog kriminala, pojasnili su kako je i vozilo privremeno oduzeto do okončanja postupka, jer je prepravljeno za krijumčarenje, a dvojica slovačkih državljana najvjerojatnije će biti novčano kažnjena i protjerana iz zemlje.

Cigarete se otprije mjesec i pol dana najčešće krijumčare, a najčešće sličnih slučajeva imali su dosad s mađarskim državljanima.