POJAČANA AKTIVNOST

[FOTO] U 10 dana inspektori izvršili više od 10.000 nadzora i napisali oko milijun i pol kuna kazni

06.12.2020 u 10:02

Bionic
Reading

U razdoblju od 23. studenoga do 3. prosinca inspektori Državnog inspektorata, pripadnici Civilne zaštite i policijski službenici izvršili su 10.130 nadzora poslovnih subjekata te izdali 242 upozorenja za otklanjanje nedostataka, piše u nedjelju Jutarnji list.

Izdano je 48 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1,440.000 kuna zbog kršenja mjera, istaknuo je na prošle dvije sjednice Vlade ministar Božinović, navodi dnevnik.

Financijska vrijednost prekršajnih naloga ne znaći da je toliki novac i uplaćen u državni proračun. Koliko će se zapravo naplatiti kazni, bit će poznato nakon konačnih presuda prekršajnih sudaca.

Inspektori Državnog inspektorata, pripadnici Civilne zaštite i policijski službenici već mjesecima obilaze trgovine, ugostiteljske objekte, socijalne i zdravstvene ustanove te obavljaju nadzor primjene odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Prema zbirnim podacima Državnog inspektorata, njihovi sanitarni i turistički inspektori te inspektori rada od 15. ožujka do 29. studenoga obavili su 12.961 nadzor poslovnih subjekata.

U razdoblju od 15. ožujka do 15. studenoga turistički inspektori su obavili 1791 nadzora primjene mjera Stožera u ugostiteljskim objektima. Utvrđene su 352 povrede odluka Stožera te su propisane prekršajne mjere.

  • +17
Inspektori i Civilna zaštita nadziru provedbu mjera Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Nakon uvođenja strožih epidemioloških mjera, od 14. listopada do 29. studenoga turistički su inspektori obavili 1129 inspekcijskih nadzora. U 43 slučaja utvrđeno je da se ugostitelji ne pridržavaju mjera, a u 14 slučajeva doneseno je usmeno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

U Državnom inspektoratu navode kako su njihovi sanitarni inspektori od uvođenja epidemioloških mjera proveli 9600 inspekcijskih nadzora, donosi Jutarnji list.