ROĐENDANSKA ZABAVA

Turudić otkriva zašto je slavio s Mamićem i Gopcem

11.06.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić koji vodi sudski proces protiv Ive Sanadera u slučaju Ina - MOL za Večernji list pokušao je objasniti zašto su se na proslavi njegovog 50. rođendana našli Zoran Gobac, Zdravko Mamić te Višeslav Vukojević

U društvu kontroverznih likova najsporniji je dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Gobac, kojeg je na suđenju Sanaderu spomenuo Mladen Barišić kao osobu koja je uplatila dva milijuna eura u HDZ-ov crni fond. U kafiću sina bivšeg ustavnog suca Vice Vukojevića okuplja se društvo interesno vezano uz Sanadera, piše Večernji list.

Turudić pak kaže kako Gopca i Mamića poznaje 20 godina, a da Vukojević uvijek svuda ide s Gopcem pa je tako došao i na njegov rođendan. Kaže kako je na proslavi bilo raznovrsno društvo: od sveučilišnih profesora do liječnika te starih prijatelja iz djetinjstva.


Ističe da je riječ o njegovoj privatnoj zabavi, koja je plaćena njegovim novcem u privatnom prostoru te kako se protiv niti jednog njegovog gosta ne vodi kazneni postupak. 'To što je netko svjedok u postupku kojem ja ne sudim nije moj problem', kaže i dodaje da se ni u kojem trenutku nije ogriješio o Kodeks sudačke etike. Svjestan je da Mamić i Gobac nisu omiljeni, no pita se bi li se zbog toga trebao odreći 20 godina prijateljstva.

S obzirom da je i premijer Zoran Milanović prije nekoliko dana bio prozivan zbog gostovanja u ljetnoj rezidenciji poduzetnika Emila Tedeschija na Hvaru, Turudić kaže kako Milanovića potpuno razumije. 'Svi smo mi ljudi koji imaju svoju životnu povijest… Tako ni ja nisam počeo živjeti od trenutka kada sam počeo suditi, posebno u velikim predmetima. Moj život je poduži. Traje već 50 godina', zaključio je Turudić.