PROVJERILI SMO

Tursko veleposlanstvo: Erdogan ne dolazi u Hrvatsku

02.11.2016 u 16:36

Bionic
Reading

Unatoč nedavnim najavama u pojedinim domaćim medijima o skorašnjem dolasku turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Hrvatskoj, do posjeta neće doći, potvrdilo je za tportal tursko veleposlanstvo u Zagrebu

Početkom ovog tjedna je, naime, Večernji list objavio vijest kako bi turski predsjednik Erdogan drugi put u godinu dana mogao posjetiti Hrvatsku te u sklopu posjeta sredinom idućeg mjeseca položiti kamen temeljac za izgradnju džamije i Islamskog centra u Sisku. No, iz turskog veleposlanstva u Zagrebu za tportal su poručili da do posjeta ipak neće doći te kako je riječ bila o nesporazumu.

'Navedena vijest o najavljenom dolasku predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana u Hrvatsku nije točna, naime riječ je o nesporazumu', stoji u kratkom priopćenju turskog veleposlanstva u Zagrebu tportalu.

Zagrebački dnevni list, podsjetimo, objavio je ekskluzivnu vijest o Erdoganovu dolasku na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, što je prema pisanju Večernjeg lista turski predsjednik s oduševljenjem prihvatio kazavši kako je Hrvatska veliki prijatelj Turske te kako je polaganje kamena temeljca za budući Islamski centra u Sisku povijesni događaj.

Valja podsjetiti kako je Erdogan posjetio Hrvatsku krajem travnja u povodu 100. godišnjice priznanja islama u Hrvatskoj prilikom kojeg je sudjelovao i na Hrvatsko-turskom gospodarskom forumu i otvaranju Turskog kulturnog centra u Zagrebu.
426295,426280,426146,426058