VELJKO OSTOJIĆ U CRIKVENICI

'Turisti su prepoznali dobar rad službi u gašenju požara'

24.07.2012 u 18:10

Bionic
Reading

Sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje, na kojemu su sudjelovali predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), Hrvatske vojske (HV), zapovjednik županijskoga stožera vatrogasnih postrojbi te predstavnici komunalnih službi i policije, koji su izvijestili o stanju na terenu, održan je danas u Gradskoj upravi u Crikvenici, priopćilo je Ministarstvo turizma

Ministar turizma Veljko Ostojić, na sastanku je pohvalio rad svih službi, koje su sudjelovale u akciji i u normalizaciji izvanrednoga stanja.

'Pohvaljujem vatrogasace, vojsku, policiju, Hrvatske šume, komunalna poduzeća, sve službe koje su sudjelovale u normalizaciji ovoga izvanredna stanja, u kojem se poklopio cijeli niz nesretnih okolonosti. Turisti su također prepoznali dobar rad službi te je velik dio gostiju odlučio ipak ostati i provesti ostatak odmora na crikveničkoj rivijeri. Prema podacima kojima raspolažemo tek je 7% gostiju sa crikveničke rivijere odlučilo prekinuti svoj planirani odmor. Vjerujem da je to privremeno i da će se dio tih ljudi vratiti', rekao je Ostojić.

Nakon sastanka, ministar se osobno uvjerio u sigurnost turista, koji svoj odmor provode na ovom području te je obišao kamp Selce, kao i prihvatno središte organizirano u sportskoj dvorani u Crikvenici.

Sva požarišta, kako se navodi, trenutno su pod nadzorom, požar je lokaliziran, a smirivanje bure je u ranim jutarnjim satima omogućilo dolazak četiri kanadera, koji su priskočili u pomoć vatrogascima.

Svi kapaciteti (hoteli, kampovi, pansioni, privatni smještaj i ostalo) su u potpunosti funkcionalni i na raspolaganju turistima.