kontroverzni voditelj

Tucker Carlson u Moskvi potaknuo lavinu spekulacija: Što sprema tamo?

04.02.2024 u 10:58

Bionic
Reading

Vijest da je bivši kontroverzni voditelja Fox Newsa Tucker Carlson viđen u Moskvi potaknuo je intenzivna nagađanja o svrsi posjeta njegpva posjeta Rusiji.

Carlson je stigao u Moskvu 1. veljače i viđen je u Boljšoj teatru, navodi ruski list Mash, a prenosi Newsweek.

Brzo su se otvorila pitanja o tome zašto je voditelj otputovao u Moskvu. Mnogi se pitaju namjerava li intervjuirati ruskog predsjednika Vladimira Putina tijekom posjeta.

'Demokrati i njihovi propagandisti u medijima grče se zbog mogućnosti da Tucker Carlson intervjuira Putina', napisala je republikanska zastupnica Marjorie Taylor Greene na X-u.

'Imamo slobodan tisak u ovoj zemlji i ljude poput Tuckera Carlsona o kojima ovisimo da govore istinu!' dodala je. Carlson je krajem rujna 2023. rekao da je pokušao intervjuirati ruskog čelnika, ali da je vlada SAD-a blokirala taj potez.

"Pokušao sam intervjuirati Vladimira Putina, a američka me vlada spriječila", rekao je Carlson švicarskom časopisu Die Weltwoche.

Carlson je s Foxa otišao u travnju prošle godine. U svojim emisijana nerijetko je širio terorije zavjere i potpirivao najniže strasti.

Vijest o Carlsonovu odlasku došla je nekoliko dana nakon što je Fox News platio nagodbu blizu 800 milijuna dolara da se okonča slučaj klevete zbog lažnih optužbi te televizije da je tvrtka za brojanje glasova Dominion Voting Systems pomogla ukrasti glasove Donaldu Trumpu na predsjedničkom izborima 2020.

Od tada vodi vlastitu emisiju na internetu.

Carlsona je odgojio otac novinar, za čijim stopama je krenuo nakon neuspješnog pokušaja pridruživanja CIA-i.

Put do slave bio je dug - Carlson je došao u Fox News 2009., nakon što je radio za MSNBC i CNN - ali se prometnuo u vođu konzervativne misli u Trumpovo doba.

Unatoč političkom utjecaju koji je imao, Carlson živi daleko od središta vlade Sjedinjenih Država, u ruralnom kutku Mainea, gdje je obično snimao svoje emisije.