predsjednički izbori

Trump zaostaje u anketama, smijenio voditelja kampanje

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 16.07.2020 08:43
  • Objavljeno 16.07.2020 u 08:43
Donald Trump

Donald Trump

Izvor: Profimedia / Autor: Amy Harris / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američki predsjednik Donald Trump smijenio je voditelja kampanje nakon što su ankete pokazale značajan pad potpore biračkog tijela i zaostajanje od 15 postotnih bodova za Joeom Bidenom, a do izbora je ostalo tek nešto više od tri mjeseca

Brad Parscale, predsjednikov voditelj kampanje za reizbor je smijenjen, a na njegovo mjesto stiže Bill Stepien, republikanski operativac koji s Trumpom surađuje od 2016.

Parscale, kao viši savjetnik u kampanji, ostaje zadužen za digitalnu strategiju. S Trumpom je gotovo od trenutka kada je objavio svoju predsjedničku kandidaturu 2015.. Bio je glavni arhitekt njegove kampanje na društvenim mrežama.

Prema najnovijoj anketi sveučilišta Quinnipiac, bivši demokratski potpredsjednik Joe Biden uživa potporu 52 posto ispitanika, a Trump 37 posto.

Ostale ankete pokazuju da Trump zaostaje iza Bidena u ključnim državama u kojima mora pobijediti ako želi ostati u Bijeloj kući. Prema anketama,Trump zaostaje iza Bidena čak i po pitanju gospodarstva, što mu je dugo bio najsnažniji adut.

Po pitanju rukovođenja krizom koronavirusam Trump ima potporu 32 posto ispitanika, dok 62 posto smatra da se nije dobro snašao. Također, samo 39 posto smatra da Trump brine o 'prosječnom Amerikancu', dok je Bidena po tom pitanju pozitivnim ocijenilo 59 posto ispitanika.