senatorica warren

Trump ju je nazvao 'lažnom Pocahontas', pa objavila DNK test da dokaže da je dijelom Indijanka

15.10.2018 u 18:02

Bionic
Reading

Američka senatorica Elizabeth Warren, dok signalizira moguće sudjelovanje u predsjedničkoj utrci 2020., objavila je test DNK koji pokazuje 'čvrste dokaze' da ima indijansko podrijetlo, nakon što joj se američki predsjednik Donald Trump rugao da je 'lažna Pocahontas'

Warren, demokratkinja iz Massachusettsa, rekla je prošli mjesec da će 'pažljivo razmotriti' utrku za demokratsku nominaciju kao protukandidatkinja republikancu Trumpu na izborima 2020.

Ona i Trump često su se sukobljavali za vrijeme predsjedničke kampanje 2016. i Trump je davao neprimjerene opaske o njezinu indijanskom podrijetlu.

'Kad sam odlučila natjecati se za Senat 2012., nikad nisam mislila da bi moje obiteljsko indijansko podrijetlo moglo biti metom napada a da bi moji mrtvi roditelji mogli biti nazvani lažljivcima', rekla je u izjavi u ponedjeljak.

'I nikad ne bih pomislila da bi predsjednik Sjedinjenih Država mogao iskoristiti moju obiteljsku priču kao rasistički politički vic', rekla je.

Trump joj se u vezi toga narugao na skupu u srpnju u Montani.

'Dat ću milijun dolara vašoj omiljenoj dobrotvornoj organizaciji, koju će platiti Trump, ako napravite test pa se pokaže da ste Indijanka', rekao je. 'Imam osjećaj da će reći ne'.

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Međutim kad je u ponedjeljak upitan za DNK test, odvratio je: 'Koga briga?', dok je napuštao Washington da posjeti uraganom pogođena područja u Floridi i Georgiji.

Warren je objavila rezultate DNK testa pokazujući da vuče podrijetlo unazad 6 do 10 generacija.

Većina njezina DNK pokazuje europsko podrijetlo, no ima i indijanski segment.

Warren je rekla da njezino indijansko podrijetlo moguće potječe iz 1700, uključujući Cherokee Indijanaca s majčine strane, prema obiteljskoj predaji.