uvreda naciji

Trump iz dvorane u Mar-a-Lagu: 'Nisam mislio da je u Americi to moguće'

05.04.2023 u 06:21

Bionic
Reading

"Nisam mislio da je u Americi to moguće", rekao je Donald Trump u utorak navečer u vezi s optužnicom koja mu je nekoliko sati ranije bila pročitana na sud u New Yorku

"Jedini prekršaj koji sam počinio je što sam bez straha branio našu zemlju od onih koji ju žele uništiti", rekao je bivši predsjednik nazivajući optužnicu "uvredom naciji", u obraćanju pristašama iz svoje rezidencije u Mar-a-Lagu, na Floridi.

Donald Trump je u utorak nakon povratka u svoju rezidenciju nazvao službenu optužnicu za kazneno djelo "uvredom naciji".

Bivši američki predsjednik se obratio javnosti iz iste dvorane za svečanosti u ljetovalištu Mar-a-Lagu u kojoj je 15. studenog objavio treću kandidaturu za Bijelu kuću.

  • +5
Trump u Mar-a-Lagu Izvor: Profimedia / Autor: GARY I ROTHSTEIN / UPI / Profimedia

Nekoliko sati ranije Trump (76) se na sudu na Manhattanu izjasnio da nije kriv za krivotvorenje računovodstvenih dokumenata, na saslušanju koje je uzburkalo strasti u zemlji.

  • +5
Donald Trump u sudnici Izvor: Profimedia / Autor: Andrew KELLY / AFP / Profimedia

Pošto je kao slobodan čovjek, bez sudskog nadzora, izašao iz sudnice, Trump će pokušati sve ne bi li spriječio suđenje u siječnju 2024., tek nekoliko mjeseci prije predsjedničkih izbora za koje se kandidirao.

Trumpa se optužuje da je 2016. isplatio pornozvijezdu Stormy Daniels kako bi šutjela o njihovu odnosu uoči izbora za predsjednika. Daniels je rekla da joj je za to isplatio 130 tisuća dolara.

Izvor: Društvene mreže

Trump odbacuje optužbe i tvrdi da su politički motivirane.

Osim ovog slučaja, Trump, kojeg su dvaput pokušali opozvati u Kongresu, pod ozbiljnijim je istragama zbog uloge u napadu na Capitol, upravljanja predsjedničkom arhivom i pritiska na elektore u Georgiji.

  • +3
Donald Trump stigao na sud Izvor: Profimedia / Autor: KENA BETANCUR / Getty images / Profimedia