predsjednička nominacija

Trump i Haley kreću na Južnu Karolinu

24.01.2024 u 21:53

Bionic
Reading

Republikanci Donald Trump i Nikki Haley fokusirali su se u srijedu na Južnu Karolinu gdje se za mjesec dana održavaju predizbori za republikansku predsjedničku nominaciju nakon što je bivši predsjednik pobijedio u New Hampshireu, ali još nije eliminirao svoju suparnicu

Trump (77) se nada da će pobijediti Haley (52) u njezinoj rodnoj državi, a ona priželjkuje bolji rezultat od očekivanog podsjećajući birače na svoje uspjehe dok je bila guvernerka te države od 2011. do 2017.

Haley će u Južnoj Karolini održati tri predizborna skupa u danima koji dolaze.

Njezina kampanja objavila je dva nova oglasa od kojih jedan kritizira predsjednika Joea Bidena (81) kao "prestarog", a Trumpa kao "previše kaotičnog" i poručuje da nitko ne želi da se ponove izbori iz 2020. Drugi oglas ističe da je ona dok je bila guvernerka otvorila tisuće radnih mjesta, smanjila poreze i postrožila imigracijske zakone.

Izborna pravila u Južnoj Karolini, po kojima birači ne moraju biti registrirani republikanci da bi glasali na predizborima, mogla bi joj koristiti.

Očekuje i dobar rezultat u Michiganu gdje se predizbori održavaju samo nekoliko dana nakon Južne Karoline, rekao je njezin strateg Mark Harris.

Republikanci su se većinom okupili oko Trumpa vršeći pritisak na Haley da se povuče iz izborne utrke.

Trump je dobio potporu većine vodećih republikanca u Južnoj Karolini i ankete pokazuju da je u sigurnom vodstvu.