UKRADENO MILIJUN KUNA

Trojica umiješana u pljačku Podravske banke

29.01.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Zaposlenik Podravske banke dvadesetpetogodišnji G. Č. i njegov dvije godine mlađi prijatelj I. B. u krađi i sakrivanju gotovo milijun kuna iz Podravske banke u Dugom Selu imali su i trećeg pomagača

Naime, G. Č. je 24. siječnja, na temelju prethodnog dogovora s pomagačem I. B, izvršio dvije fiktivne uplate u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna na račun I. B-a koji je te iznose podigao isti dan u drugoj, zagrebačkoj poslovnici Podravske banke.

G. Č. je potom, navodi policija, fizički uzeo više stotina tisuća kuna te je potom sa svojim pomagačem otišao u Bjelovar naći se s trećim osumnjičenim D. D. kojemu su dali nekoliko tisuća kuna da bi se mogli sakriti u njegovoj vikendici na području Bjelovara.

D. D. je otprije poznat policiji zbog imovinskih prevara, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, ali i pokušaja ubojstva 1984. godine.

G. Č. i D. D. uhićeni su u vikendici, a I. B. na kućnoj adresi. Policija je pronašla trećinu novca. Za dio se ne zna gdje je, a dio je potrošen na noćni provod i kocku, piše Jutarnji list.