MLADI PROVALNICI

Trojica 18-godišnjaka zbog teških krađa završila u pritvoru

29.12.2011 u 13:24

Bionic
Reading

Zbog sumnje da su počinili više teških krađa provaljivanjem u vikendice na području Umaga i Poreča, umaška je policija kriminalistički istražila trojicu 18-godišnjaka s područja općine Tar – Vabrige, nakon čega je trojac jučer i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske

'Istraživanjem je utvrđeno da su dvojica mladića u razdoblju od 15. studenog do 25. prosinca počinila pet teških krađa i krađu, dok je treći mladić počinio četiri teške krađe', izvijestila je PU istarska.

Mladići su tri teške krađe počinili zajedno tijekom proteklog vikenda na području naselja Sv. Pelegrin, gdje su nasilno provalili u kuće za odmor dvojice slovenskih državljana te u vikendicu nepoznatog vlasnika. Kako vele u policiji, u dva slučaja nisu ništa otuđili, dok su prilikom jedne provale pronašli i ukrali televizor marke LG, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja i pronađen u kući jednog od mladića.

Dvojica 18-godišnjaka zajedno su počinili još dvije teške krađe na području naselja Sv. Pelegrin i jednu krađu u mjestu Kukci kod Poreča, gdje su na isti način provalili u vikend kuće. Dvojac je u jednoj vikendici ukrao televizor marke Toshiba, koji je pronađen u kući drugog mladića, dok su prilikom provale u vikendicu 60-godišnjeg hrvatskog državljanina u Kukcima, otuđili televizor marke Vivax, koji su potom prodali muškarcu s područja Pazina.

Treći mladić je, uz već tri spomenute teške krađe, počinio još jednu sredinom prosinca, i to u turističkom naselju na porečkom području. Naime, razbivši staklo na vratima ugostiteljskog objekta, ušao je i otuđio oko tridesetak boca alkoholnih pića, oštetivši 58-godišnjeg vlasnika za više tisuća kuna.