TRENUTAK NEPAŽNJE

Trogodišnji dječak utopio se u Betini

02.07.2009 u 14:02

Bionic
Reading

Mali Zagrepčanin bio je u subotu kod bake i djeda u Betini. Na trenutak su ga izgubili iz vida. Mozak mu je bio oštećen zbog nedostatka kisika

BETINA - Trogodišnji V. U. igrao se u subotu poslijepodne u dvorištu kuće bake i djeda u Betini na Murteru, pišu 24sata.

'Odnio je baki hrenovke i rekao joj da ih skuha. Kad su bile gotove, više ga nije bilo u blizini. Tražili smo ga u dvorištu, na ulici, na obali, neuspješno. Nakon desetak minuta traženja ispred susjedove kuće ugledali smo beživotno tijelo kako pluta među brodovima. Stalno je netko bio s malim, ali dogodilo se začas', ispričala je u nevjerici Rajka Uroda (77), dječakova pratetka.

U Ulicu brodograditelja vrlo brzo je došla hitna pomoć te je dječak prevezen najprije u Opću bolnicu Šibenik, a kada mu tu nisu mogli pomoći i u KBC Split, gdje su ga stavili na aparate. Nije mu bilo spasa jer je predugo ostao pod vodom bez kisika.

'U srijedu popodne javili su nam da je dijete umrlo. A šta reći. Žalost i tuga, nezapamćena tragedija. Da sam mu nekako mogla pomoći. Još ne možemo posložiti kako se to dogodilo. Baka je dobro pazila na dijete i svi smo drugi bili tu u blizini i gledali ga. Ali, zapišite i to, sigurno bi ga bili čuli kad je pao u more i ako je vikao, da stalno ne bruji dizalica ACI marine čiji smo susjedi', ispričala je nesretna Rajka.

Iz PU šibensko-kninske kažu da su policajci izašli na teren, ali kako je utvrđeno da je riječ o nesretnom slučaju, nije bilo postupanja.