STANDARD ZAGREBAČKIH VRTIĆA

Tri WC-a mjesecima zaštopana, djeci stavili kahlice

08.09.2011 u 10:55

Bionic
Reading

Iako gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kaže kako će standard u vrtićima biti bolji nakon novog obračunavanja cijene vrtića po njegovom modelu, u vrtiću Grigor Vitez u Rudešu povećanje standarda bili bi i ispravni sanitarni čvorovi za najmlađe, djecu koja pohađaju jaslice. U tom vrtiću od proljeća nisu u funkciji tri zahoda, a djeca iz te grupa nuždu obavljaju u sanitarnom čvoru susjedne grupe

Naime, roditelji nekoliko mališana koji pohađaju taj vrtić požalili su nam se kako su tri WC-a zaštopana te da djeca moraju koristiti zahode druge grupe. Da situacija bude još gora, riječ je o jasličkoj djeci koja se odvikavaju od pelena te ne mogu samostalno koristiti WC.

Tu nam je informaciju potvrdila i ravnateljica DV Grigor Vitez Marija Ivušić. 'Tu se radi u jednoj skupini gdje su WC-i zaštopani. Djeci smo stavili kahlice i otvorili smo stijenu koja povezuje tri grupe tako da djeca iz te grupe mogu nuždu obavljati u sanitarnim čvorovima ostalih grupa', objasnila je ravnateljica.

Rekla je kako je nadležni Gradski ured obavijestila o tom problemu, no kako su joj poručili da za sada nemaju financijskih sredstava s obzirom na to da je nedavno postavljen novi krov na tom vrtiću na što je Grad potrošio milijuna kuna. 'Mi smo to riješili svojim snagama. Uvjeravam vas da su uvjeti optimalni i da se takvi problemi događaju u mnogo vrtića i škola. Ne stigne Gradski ured to sve riješiti', rekla je ravnateljica. Dodaje da su s Gradskim uredom kontaktirali i prošlog tjedna kada im je rečeno da problem za sada ne mogu riješiti. 'Mi ćemo ih opet podsjetiti', zaključila je ravnateljica.

Iz Grada pak druga priča. Kažu da im se iz tog vrtića nije nitko obratio. 'Naravno da imamo novca za to, pa milijun kuna smo uložili u krov na tom vrtiću. No službenim niti ikakvim drugim putem nismo dobili nikakvu informaciju iz tog vrtića', rekla nam je Matea Akrap, glasnogovornica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. 'Da su nas obavijestili kako spada, mi bismo to sredili', poručila je i dodala kako će odmah nekoga poslati na teren i sanitarni problem u vrtiću riješiti.