MILANOVIĆ REAGIRAO NA KOSOR

'Trebala bi biti prvi ministar, a ne sindikalac'

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Izvor: Cropix / Autor: Danijel Tuskan / CROPIX

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u Migalovcima kraj Slavonskog Broda da bi gospođa Jadranka Kosor trebala biti prvi ministar, a ne prvi sindikalist.

Milanović je to rekao na susretu sa slavonsko-baranjskim članovima stranke komentirajući izjavu premijerke kako će braniti standard građana i kako u tom smislu nema većeg sindikalista od nje.

'Ja nisam najveći sindikalist, ja sam političar i predsjednik jedne velike stranke, a gospođa Kosor bi trebala biti prvi ministar, a ne prvi sindikalac. Sa mjesta prvog ministra - premijera, može napraviti puno za Hrvatsku, ako to zna i hoće', rekao je Milanović, dodavši kako je imala priliku prije mjesec dana, ali ju je propustila po tko zna koji put.

Tvrdi kako SDP zna kako u Hrvatsku uvesti reda i pravde i poštivati ljudska prava i dostojanstvo.

'To ćemo i napraviti. Vidimo se na izborima', rekao je. Na optužbe kako su dok zemlju potresaju afere "pretiha i blaga oporba" odgovorio je: 'Ne, mi smo demokratska država koja nema najbolju Vladu. U demokratskim državama se znaju pravila. Izbori su svake četiri godine. Mi smo svoje rekli, radimo i čekat ćemo izbore. Nema ništa na galamu i silu', dodao je.

Iz kišnih Migalovaca, gdje su se slavonski članovi SDP-a okupili na stranačkom danu Brodsko-posavske županije, Milanović je poručio kako nam ne moraju iz Europske komisije stalno govoriti da je važno reforme provoditi u praksi, a ne samo na papiru. 'Onaj kome to treba ponavljati po stoti put ne sluša, jer reforme provodimo radi sebe', rekao je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi