BANDIĆ PREDSTAVIO FONTANE

'Treba imati viziju, a ne samo asfaltirati Kozari bok'

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 27.02.2012 20:13
  • Objavljeno 27.02.2012 u 20:13
fontane

fontane

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Projekt izgradnje dvaju pothodnika, dviju fontana i infrastrukture na zelenoj površini preko puta Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) predstavljen je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi

Predviđena vrijednost investicije za prvu fazu iznosi 20,32 milijuna kuna bez PDV-a, a u javnom natječaju kao najprihvatljivija izabrana je ponuda oko 18,5 milijuna kuna (bez PDV-a). Po isteku zakonskog žalbenog roka i zaključenja ugovora započet će radovi koji su predviđeni za travanj 2012. koji bi trebali biti završeni u roku od 180 dana.

U drugoj fazi, planiranoj za iduću godinu, radile bi se još tri fontane i dva pothodnika.

'Od proljeća do ljeta fontane bi predstavljale vodeno zrcalo, a tijekom zime, kad se površina vode zaledi, prostor bi bio iskorišten kao klizalište', rekla je arhitektica Helena Paver-Njirić čiji je rad pobijedio na natječaju.

Na pitanje je li racionalno u ova krizna vremena graditi fontane, uvrijeđeni gradonačelnik Milan Bandić u odgovoru se pozvao na svog imenjaka i negdašnjeg gradonačelnika Milana Amruša.

'Milan Amruš 1906. godine gradio Zrinjevac kada je bilo sto puta gore vrijeme. Za sve dušobrižnike: znam da bi sve fontane u Zagrebu trebalo iščupati i izbetonirati, da nemamo nijednu. Nikada nije vrijeme za one koji ne žele ništa napraviti.

Umjesto livade na kojoj pesi pišaju zadnjih sto godina, mi ćemo napraviti pješačku komunikaciju između starog Trnja, Kruga i NSB-a', istaknuo je Bandić i za zaključak dodao da gradonačelnik treba imati i vizije, a ne samo asfaltirati putove u Kozari boku.

tportal.hr

tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi