Tennessee

Tornado odnio bebu u kolijevci, čudom preživjela neozlijeđena

16.12.2023 u 12:28

Bionic
Reading

Četveromjesečna beba pronađena je živa nakon što je snažni tornado, koji je pogodio američku saveznu državu Tennessee, doslovce usisao kolijevku s djetetom, prenio je BBC

Smrtonosni tornado je u subotu razrušio njihovu mobilnu kućicu i povukao u svoj vrtlog kolijevku s bebom. No, beba je preživjela i pronađena je na palom drvetu i pod prolomom oblaka. Beba, njezin jednogodišnji brat i majka su pretrpjeli tek manje porezotine i nagnječenja. Sydney Moore, 22-godišnja majka, je opisala da je tornado prvo odnio krov s njihovog doma, a potom i kolijevku s bebom. Njezin partner i otac djeteta se bacio na kolijevku kako bi zaštitio dijete, ali je tornado i njega odnio, rekla je mlada majka.

"On se cijelo vrijeme čvrsto držao za kolijevku, vjetar ih je nosio u krugovima, a potom su izbačeni iz kovitlaca i pali", rekla je Moore. Ona je za to vrijeme zgrabila jednogodišnjeg sina Princetona, bacila se na njega i štitila ga svojim tijelom. Nakon što je tornado prošao, Sydney Moore je zajedno sa svojim partnerom koji je u padu ispustio kolijevku krenula u potragu za bebom Lord. Nakon nekog vremena, dok je kiša pljuštala, pronašli su dijete živo u, kako je Moore opisala, "malenoj kolijevci na drvetu".

Tornado u Tennesseeju Izvor: EPA / Autor: MARK HUMPHREY

"Bila sam gotovo uvjerena da je Lord mrtav, ali ugledali smo ga, živog, milošću Božjom", rekla je Sydney. Oba djeteta i njihova majka su prošli gotovo pa neozlijeđeno. Otac djece je pri padu slomio ruku i rame. Sestra Caitlyn Moore započela je GoFundMe kampanju kako bi prikupila sredstva za obitelj kojem im je u tornadu njihov dom potpuno uništen. Također su ostali i bez automobila.