borba s koronom

Torcidaši nisu imali dozvolu za proslavu, policija ih je pustila da krše mjere, a izvještaj o tome dostavit će županijskom stožeru

29.10.2020 u 15:37

Bionic
Reading

Torcida je, kako su mediji zabilježili, veličanstveno proslavila 70. rođendan. Vatromet, baklje, zastave i ljudi natiskani jedni pored drugih. Policija nije reagirala iako je na snazi zabrana okupljanja više od 50 osoba. Već u četvrtak ujutro ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović kazao je da zbog toga u narednim danima možemo očekivati veći broj oboljelih

Čelnik MUP-a Davor Božinović kazao je da skup najvjerojatnije nije bio prijavljen, ali i da ne bi dobio dozvolu ni da je bio prijavljen. Iz PU-a splitsko-dalmatinskog za tportal su potvrdili da rođendanska proslava nije bila prijavljena, ali da su oni 'u sklopu obavljanja redovitih zadaća planirali opservaciju i obilaske na određenim lokacijama s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te obavljanja ostalih zadaća sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima'.

Nadalje su naveli da je na proslavi 'bilo nazočno između dvije i tri tisuća građana, a u odnosu na uočena ponašanja, koja su bila u suprotnosti s Odlukom Stožera civilne zaštite od 25. listopada 2020. godine, Policijska uprava će dostaviti izvješće Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije'.

Također su dodali da 'nisu evidentirani događaji s obilježjima nasilja i namjernog uništenja imovine te nije zabilježeno ozljeđivanje osoba, niti fizički sukobi, ali i da će na temelju obavijesti i saznanja o počinjenim kaznenim djelima i prekršajima provesti kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja činjenica i eventualnog daljnjeg postupanja'.

  • +9
Torcidina večernja bakljada na splitskoj Pjaci Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL