vremenska prognoza

Toplo vrijeme ostaje do kraja tjedna, no bit će i pljuskova; pogledajte gdje i kada

05.11.2018 u 07:47

Bionic
Reading

U većem dijelu unutrašnjosti bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro će mjestimice biti magle ili niskih oblaka, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak

Na Jadranu te u predjelima uz njega bit će pretežno oblačno, mjestimice s kišom, lokalno i pljuskovima s grmljavinom.

Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar, a duž obale puhat će umjereno i jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 14 i 19 stupnjeva Celzija, dok će na Jadranu ona biti od 19 do 23 stupnja, prognoza je DHMZ-a.

U utorak će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ujutro u unutrašnjosti mjestimice s maglom. Uz više oblaka, ponegdje će biti kiše na sjevernom Jadranu, osobito u Istri, a moguća je lokalno i u gorju. Puhat će slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 8 do 11 stupnjeva, na Jadranu od 14 do 18, dok će najviša dnevna uglavnom biti između 15 i 19, a na Jadranu 19 i 23 stupnja.

  • +79
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Tijekom tjedna u većem dijelu Hrvatske zadržat će se relativno visoke temperature, na krajnjem jugu i istoku zemlje one će dosezati do 20 stupnjeva, no bit će i pljuskova, pogotovo sredinom tjedna na riječkom, dubrovačkom i splitskom području.

Detaljniju vremensku prognozu za sljedećih sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Povoljne biometeorološke prilike u ponedjeljak većini bi ljudi trebale donijeti miran san i dobru radnu koncentraciju, a kod kroničnih bolesnika ne očekuju se poteškoće uzrokovane vremenskim utjecajem.

U utorak će pak zbog približavanja fronte povoljan vremenski utjecaj na ljude tijekom dana slabiti. Zbog toga bi se kod meteoropata mogla pojaviti glavobolja te nesanica, a kod kroničnih bolesnika pojačanje tegoba.